Duo TuimelKruid


Duo TuimelKruid wordt gevormd door bariton/acteur Wout Overbeeke en pianiste Julia Drewes. Wij brengen bijzondere liedprogramma’s, klassieke concerten speciaal voor een jong publiek en muziektheaterproducties. 

Wout Overbeeke

Bariton/acteur Wout Overbeeke studeerde bij Margreet Honig en Maarten Koningsberger aan Codarts Rotterdam. Later studeerde hij bij Hetty Gehring. Hij was voornamelijk actief als (zingend) acteur en leidde van 1998 tot 2003 theatergroep De Theatermakers in Den Haag. Op het repertoire stonden producties als Witte Nachten (Dostojevski), De Moeder van Icarus (Shepard) en monoloog St. Helena n.b. (T.T. Smit). Verder zong en speelde hij in diverse muziektheaterproducties als Suster Bertken, regie Aram Adriaanse, De Driestuiversopera, regie Rufus Collins, Catastrophe, regie Guusje Eybers, Ismene, regie Eddy Geerlings, Circus, regie Bernard Bredero, muziek Roel van Oosten, The Tempest, regie David Prins.

Julia Drewes

Pianiste Julia Drewes studeerde bij Bart van de Roer aan het Fontys Conservatorium. Ze volgde kamermuzieklessen bij o.a. Joop Albracht en Ton Demmers. Na haar studie nam ze lessen bij o.a. prof. Hiriko Tsuruoka-Barth aan de Staatliche Hochschule für Musik in Freiburg. Ze vormde een duo met klarinettiste Simone Jäckle en sopraan Linda Naaykens, met wie ze deelnam aan masterclasses liedbegeleiding bij mezzo-sopraan Perrine Hanrot en pianiste Marie-Laure Boulanger, Parijs. Tijdens haar studie Nederlands (RUL), studeerde ze een jaar in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Hier kreeg zij de gelegenheid pianolessen te krijgen van Benjamin van Eeden en maakte zo kennis met Zuid-Afrikaanse componisten als Arnold van Wyk. Tijdens haar verblijf in Duitsland leidde ze een kerkkoor en gaf pianolessen. Nadien was zij in Frankrijk als pianodocente verbonden aan de muziekschool te Saint-Pathus (Seine et Marne). In 2009 keerde zij terug naar Nederland, waar ze begin 2012 in Harderwijk haar eigen pianolespraktijk begon. Daarnaast nam ze van 2014 tot 2017 lessen bij Gert Jan van der Weerd en van 2018 tot 2023 bij Frank Mulder. Tevens heeft ze de opleiding tot improvisatiecoach bij Robijn Tilanus gevolgd en afgerond in september 2019.

Voor meer info over pianolessen van Julia kijk op pianolesharderwijk.nl.

Duo

Sinds januari 2022 vormen Wout en Julia een muzikaal duo. Op hun repertoire staat werk van Schubert, Schumann, Ravel, Ibert, Poulenc, Vaughan Williams en Stanford. Zij krijgen gezamenlijke lessen bij Margreet Honig, Thom Janssen en Dinant Krouwel.

Kijk op de Concertagenda voor de concerten/producties die op stapel staan.

Salsola pestifer

Tuimelkruid (ook wel stepperoller genoemd) is het bovengrondse gedeelte van een plant dat, eenmaal volgroeid, zich losmaakt van de wortel en wegtuimelt met de wind om zijn zaden te verspreiden. Zo willen wij onze volgroeide muziek- en theaterproducties de wereld in laten rollen om in de harten van zowel jongeren als volwassen hun zaden achter te gaan laten.